ΥΛΙΚΑ
Για το ψάρι:
500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένο σε μικρά κομμάτια (μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψάρι της αρεσκείας σας)
2 κ.γ. τσίλι, σε σκόνη
Χυμό από 1 μοσχολέμονο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα:
200 γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε κάθετες φέτες
2 πράσινες πιπεριές σε μπαστουνάκια
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 lime
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
8 τορτίγιες, μικρές
1 αβοκάντο σε φέτες
Γιαούρτι, στραγγιστό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το ψάρι μας!
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομματιάκια του μπακαλιάρου, το τσίλι, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Θα χρειαστούμε ένα τηγάνι! Αφού το βάλουμε στη φωτιά κα κάψει ρίχουμε το ψάρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο το ψάρι ρίχνουμε το μοσχολέμονο και ανακατεύουμε ελαφριά να πάει παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάχανο και την πιπεριά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λαχανικό εποχής θέλετε εννοείται! Αλατίζουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λίγο χυμό μοσχολέμονο και ανακατεύουμε!
Είμαστε έτοιμοι για τη συναρμολόγηση του tacos!
Παίρνουμε μία τορτίγια, τη γεμίζουμε με 1-2 κ.γ. ψάρι, τη σαλάτα, το αβοκάντο και 1 κ.γ. γιαούρτι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες τορτίγιες και σερβίρουμε.