Υλικά
300 γρ ζυμαρικά
1 κρεμμύδι, κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
200 γρ φαγκρί βρασμένο και ξεψαχνισμένο (μπορείτε να βάλετε όποιοδήποτε φρέσκο ψάρι της αρεσκείας)
400 γρ ντομάτες, κομμένες
1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
100 γρ τσένταρ, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200-250 gr μπρόκολο (φουντίτσες, ζυγισμένο καθαρισμένο)
Διαδικασία
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναφέρεται στο πακέτο.
Σουρώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 2-3 λεπτά μετά που θα ξαναρχίσει ο βρασμός.
Βάζουμε το ψάρι στο τηγάνι, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-10 λ
Προσθέτουμε το μπρόκολο.
Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.
Απλώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.