Υλικά
2 λαβράκια
Για το ψάρι
Κάνουμε μερικές επιφανειακές τομές στην πέτσα του φιλέτου για να μην τεντωθεί κατά το τηγάνισμα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε τα φιλέτα από το λαβράκι στο τηγάνι από την πλευρά της πέτσας.
Πατάμε το φιλέτο με τη σπάτουλα για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και η πέτσα να αρχίσει να γίνεται τραγανή.
Γυρίζουμε πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας τα φιλέτα να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.