Υλικά
3-4 φιλέτα παστού Κολιού
3-4 κ.σ βούτυρο
1 κ. πατάτες
2 κόκκινες πιπεριές
φρέσκο θυμάρι
λίγο πιπέρι & ελάχιστη σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κόβετε τα φιλέτα παστού Κολιού σε μικρά κομμάτια και τις πιπεριές σε ροδέλες.
Κόβετε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες & ανακατέψτε τις σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε το θυμάρι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά .Βουτυρώστε τη φόρμα για muffin και τοποθετήστε με σειρά τις ροδέλες τη μία πάνω στην άλλη και καλύψτε κυκλικά το φορμάκι. Στρώστε ενδιάμεσα τα κομμάτια με τον Κολιό και τις πιπεριές. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσετε όλο το κενό, με ροδέλες πατάτας μέχρι λίγο πάνω από τη γραμμή γεμίσματος.
Καλύψτε τη φόρμα για muffin με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε περίπου άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες και να είναι τραγανές
Tips
Δεν βάζετε καθόλου αλάτι. Η αλατότητα από τον Κολιό θα νοστιμίσει το ορεκτικό σας.
Συνοδευτικό dip γιαουρτιού
3-4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό,
2-3 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. χυμό λεμόνι
ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι