Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
1 χταπόδι βρασμένο ψιλοκομμένο
200 γρ Μύδια αχνισμένα μόνο την ψίχα
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ Μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ
2 σκελίδες σκόρδο
½ ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις αφήνουμε στην άκρη. Το ίδιο κάνουμε και για τα θαλασσινά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδοσε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
Μετά, ρίχνουμε και το πελτέ με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε.
Βοηθάμε τη σάλτσα μας με λίγο νεράκι και τέλος προσθέτουμε και τα μακαρόνια και αναμειγνύουμε.
Τα σερβίρουμε πάντοτε ζεστά.
Tip: Το μύδι δεν θέλει πολύ ώρα μαγείρεμα. Το πολύ 2-3 λεπτά είναι αρκετά για να ανοίξει και η σάρκα του να είναι τρυφερή όταν την απολαμβάνετε. Όσο περισσότερο τα βράζετε τόσο συρρικνώνονται και χάνουν τα υγρά τους με αποτέλεσμα να γίνονται σαν λάστιχο.
Tip: Για να βράσετε σωστά το χταπόδι το μυστικό είναι σιγανή φωτιά! Βράστε στους 85 -90 βαθμούς, ανάλογα με το μέγεθος του χταποδιού θα χρειαστεί από 1 έως 4 ώρες, όπου στις 3 ώρε και πάνω μιλάμε για χταπόδια των 2 κιλών.