Σούπα βελουτέ με κολοκύθα και γαρίδες

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 10' Χρόνος μαγειρέματος: 35'

Υλικά

500γρ. Κολοκύθα
400γρ. γαρίδες μεγάλες
400ml γάλα καρύδας
500ml ζωμό λαχανικών
1 κουτ. σούπας λουίζα φρέσκια, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
χυμό από 1 λάιμ
6 κουτ. γλυκού κάρι
1 πιπερίτσα κόκκινη, καυτερή, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα αφαιρόντας τους σπόρους και τη φλούδα.
Κόβουμε σε κύβους περίπου 1εκ.
Σε ένα λαδωμένο ταψί απλώνουμε την κολοκύθα, την αλατοπιπερώνουμε και την πασπαλίζουμε με τη λουίζα.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το ζωμό λαχανικών και το κάρι, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά το κάρι. Προσθέτουμε τις γαρίδες και την κολοκύθα και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λάιμ και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Σερβίρουμε το φαγητό σε βαθιά μπολ.

Tip: Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα σας σε μεγάλα στρογγυλά κολοκυθάκια, αφότου τα έχετε βράσει, για πιο εντυπωσικαή εμφάνιση

, , , , ,