Σκουμπρί μαρινάτο με κους κους και κολοκυθάκι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄ ΑΝΑΜΟΝΗ: 7-8΄

Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣΚΟΥΣ
280 γρ. κουσκούς (ζυμαρικό), μέτριο
400 ml ζωμός λαχανικών, σπιτικός ή ψυγείου, ζεστός

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
400 γρ. Κολοκυθάκια σε φέτες
280 γρ. Σκουμπρί μαρινάτο, σε μικρά κομμάτια

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
χυμός από ½ πορτοκάλι
χυμός από ½ μανταρίνι
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Δυόσμος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
ΚΟΥΣΚΟΥΣ: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κουσκούς και τον ζωμό. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και σκεπάζουμε με πετσέτα ή πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε για περίπου 7-8 λεπτά να μαλακώσει και το σουρώνουμε.
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 4-5 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΣΑΛΤΣΑ: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τον χυμό των εσπεριδοειδών, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
ΣΥΝΘΕΣΗ: Στο μπολ με τη σάλτσα προσθέτουμε το κουσκούς, τα κολοκυθάκια και το σκουμπρί μαρινάτο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Σερβίρεται χλιαρό.