Υλικά
1 σκουμπρί (1 κιλό περίπου) κομμένο σε φέτες
3 κ.σ. τοματοπελτέ
Αλάτι / πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
2 κρεμμύδια μικρά σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 ποτηράκι νερό
Αλεύρι για το πανάρισμα του ψαριού
Ελαιόλαδο
Φρέσκος μαϊντανός και λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με το πανάρισμα του ψαριού, αλευρώνουμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, βάζουμε το ψάρι και το ροδίζουμε, αποσύρουμε και βάζουμε στην άκρη
- Στο ίδιο λαδάκι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν
- Αλατοπιπερώνουμε & στην συνέχεια προσθέτουμε την σαλτσα ντοματας κ τη ζαχαρη.
- Σβηνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγα λεπτά να εξαπτιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό.
- Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το ψάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
- Οταν βράσει το ψάρι και πήξει η σάλτσα σβήνουμε τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι αν θέλουμε οξύτητα