Σκουμπρί Κοκκινιστό

Για 4 άτομα, χρόνος: 40 λεπτά

Υλικά

1 σκουμπρί (1 κιλό περίπου) κομμένο σε φέτες
3 κ.σ. τοματοπελτέ
Αλάτι / πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
2 κρεμμύδια μικρά σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 ποτηράκι νερό
Αλεύρι για το πανάρισμα του ψαριού
Ελαιόλαδο
Φρέσκος μαϊντανός και λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με το πανάρισμα του ψαριού, αλευρώνουμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, βάζουμε το ψάρι και το ροδίζουμε, αποσύρουμε και βάζουμε στην άκρη
  3. Στο ίδιο λαδάκι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν
  4. Αλατοπιπερώνουμε & στην συνέχεια προσθέτουμε την σαλτσα ντοματας κ τη ζαχαρη.
  5. Σβηνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγα λεπτά να εξαπτιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό.
  6. Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το ψάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  7. Οταν βράσει το ψάρι και πήξει η σάλτσα σβήνουμε τη φωτιά.
  8. Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  9. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι αν θέλουμε οξύτητα