Υλικά
4 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 σκορπίνα (περίπου 1 kg), καθαρισμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ πιπερίτσα τσίλι, τεμαχισμένη
400 γρ. ντοματίνια
4 κ.σ. λευκό κρασί
100 ml νερό
αλάτι χοντρό, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
μια χούφτα κάπαρη
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε προσεκτικά τη σκορπίνα στο ζεστό ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Γυρίζουμε το ψάρι, ρίχνουμε γύρω τηςς το σκόρδο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε την πιπερίτσα τσίλι και απλώνουμε τα ντοματίνια γύρω από το ψάρι.
Περιχύνουμε το ψάρι και τα ντοματίνια με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Περιχύνουμε με τα 100ml νερό και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι, αυξάνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι το ψάρι να μαγειρευτεί εσωτερικά.
Αφαιρούμε το ψάρι από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε την κάπαρη και το μαϊντανό και βράζουμε για 1 λεπτό.
Με ένα κουτάλι περιχύνουμε τις τσιπούρες με τον πικάντικο ζωμό, τις ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις σερβίρουμε με συνοδεία από τα ντοματίνια.