Ντελίβερι από Λέρο

Βάζουμε στο τραπέζι λιχουδιές από το μακρινό νησί.
Γράφει για την Καθημερινή ο Άγγελος Ρέντουλας

Αυτή την εβδομάδα, το ντελίβερι ήρθε από πολύ μακριά. Και δεν ήταν φαγητό, έτοιμο μαγειρεμένο σε χαρτοκούτι. Ήταν ένα χαριτωμένο ξυλοκιβώτιο, μια κιβωτός, με καλούδια του νησιού, μια πρωτοβουλία του Σωματείου Επαγγελματιών Εστίασης Λέρου προς δημοσιογράφους για να γνωρίσουμε το νησί τους. Μια συνοδευτική καρτ ποστάλ γράφει: «Το κουτί Leros Stories είναι ένα δείγμα των τοπικών παραγωγών μας που διηγούνται τη δική τους ιστορία, τον μόχθο τους, τα όνειρά τους, τις μνήμες τους και το μεράκι τους. Εμπνευσμένοι από τη φύση, την τοπική γαστρονομία, την κουλτούρα και την παράδοσή μας. Προϊόντα νησιώτικα, χειροποίητα από ανθρώπους για… ανθρώπους! Είναι όλα περιορισμένης παραγωγής, εξαρτώμενα από την εποχικότητα και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων».

Διαβάστε όλο το άρθρο στη σελίδα της Καθημερινής