Υλικά
1 βάζο χαβιάρι κολιού
3 φιλέτα παστού κολιού σε ηλιέλαιο
1 μέτριο κρεμμύδι
700ml ελαιόλαδο
50-70ml χυμό λεμονιού
Χυμό από 1 λάϊμ
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Παγωμένο νερό
Φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκι
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ με μεγάλο κάδο βάζουμε τα φιλέτα του κολιού μαζί με το χαβιάρι, το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά και το μείγμα μας αρχίζει να μοιάζει με μαγιονέζα. Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, το λαίμ και το πορτοκάλι.
Δοκιμάζουμε την αλατότητα και την οξύτητα και αν δούμε ότι είναι αλμυρό προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε ένα όμορφο σε υφή αποτέλεσμα σαν σπιτική μαγιονέζα. Εάν πήξει πολύ τότε προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό.
Σερβίρουμε σε πιάτο και απολαμβάνουμε με το φρυγανισμένο ψωμί ή με τα παξιμαδάκι.
Tips
Δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι, το ψάρι και το χαβιάρι θα μας δώσουν την απαραίτητη